Gewelddadige home invasion: "We vonden slachtoffer vastgebonden en vol bloed"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Twee mannen hebben een home invasion gepleegd waarbij ze grof geweld gebruikten ten opzichte van de bewoner van het huis.

Een alerte buurtbewoner verwittigde de politie dat er in de buurt van de Naamsepoort in Brussel een home invasion gaande was.

Agenten snelden ter plaatse en troffen de vastgebonden en bebloede bewoner aan. In de kelder kon een eerste verdachte opgepakt worden. Na een korte achtervolging in de buurt werd ook een tweede verdachte opgepakt.

"Die laatste was in het bezit van een luxe-uurwerk, 2.200 euro, een gouden munt, een smartphone en autosleutels. Zijn kompaan had ook autosleutels bij, een schroevendraaier en 405 euro", vertelt de politie.

"In de gang van het appartement werd nog een lege brandkast gevonden en een vuurwapen. In het appartement zelf lag er nog een mes, een hakbijl en een tweede vuurwapen. Het slachtoffer kreeg enkele rake klappen toebedeeld met datzelfde vuurwapen."

Eén van de verdachten kon gelinkt worden aan andere feiten. Meer zelfs: hij had enkele maanden eerder al ingebroken in dezelfde woning. DNA-onderzoek linkte hem ook aan een woninginbraak in Meise.

De tweede verdachte werd in het verleden al eens veroordeeld, voor onder andere diefstallen. De rechter gaf het duo celstraffen van vijf en zes jaar.