Inbreker had bijzonder trucje om geen vingerafdrukken achter te laten

door: BVDO
Politie inbraken Elsene Brussel
Afbeelding bron: Politie

In Elsene is een inbreker zaterdagmiddag op heterdaad betrapt. De man was geen onbekende voor het gerecht, maar paste wel een bijzonder trucje toe om geen vingerafdrukken achter te laten.

De man staat gekend bij de politie voor maar liefst 56 criminele feiten. Zaterdagmiddag werd hij opgepakt op de Louisalaan in Elsene. Hij bevond zich op een koertje achter een gebouw.

De man had zijn kousen uitgedaan en gebruikte die als handschoenen om geen vingerafdrukken achter te laten. Toen de politie hem inrekende, had hij een koevoet in de hand.

De politie vond een laptop en televisie die hij net uit het gebouw had gehaald. De wagen van de 50-jarige verdachte werd even verderop teruggevonden en daarin trof de politie een portefeuille aan die kort voordien was gestolen in een zorginstelling. In zijn voertuig lagen nog 7 GPS-systemen, 26 dvd’s en 2 videospelletjes en inbrekersmateriaal. Bij een huiszoeking vond de politie een honderdtal gestolen voorwerpen die in de kelder verstopt waren.

Daarbij zaten een twintigtal laptops, horloges en ook drie kogelwerende vesten. De man bekende alle feiten en werd aangehouden.