Jongeren maken het bont tijdens lockdownfeest: "Onbegrijpelijk"

door: MRO
feestje
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

De politie heeft in Mechelen 2 lockdownfeestjes stilgelegd zondagnacht. Bij één feestje werden 15 jongeren betrapt met drank, drugs en verboden wapens. De burgemeester reageert bijzonder boos.

De politie trof een garage aan die als fuifzaal was ingericht. Er was een muziekinstallatie, heel wat drank en verscheidene aanwezigen waren in het bezit van drugs en verboden wapens.

Alle jongeren waren tussen 19 en 30 jaar oud en kregen een proces-verbaal. De organisator van het feestje werd ter beschikking gesteld van het parket.

Later tijdens de nacht werd er door de politie nog een feestje met 7 personen stilgelegd in een woning in de Oude Baan in Mechelen-Noord.

“Het is onbegrijpelijk dat er nog altijd mensen zijn die de ernst van de situatie niet begrijpen. Dagelijks raken honderden personen besmet met het coronavirus, overlijden er tientallen mensen en kreunt ons gezondheidssysteem onder de druk van deze pandemie", reageert burgemeester Alexander Vandersmisssen.

"Dit asociaal en respectloos gedrag kan ik niet accepteren en ben dan ook tevreden met het optreden van de politie en de samenwerking met het parket.”