Jongeren slaan man in elkaar en stelen iPhone en Rolex: Ook agent krijgt slag in gezicht

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een man is op straat het slachtoffer geworden van een diefstal met geweld. Drie verdachten zijn aangehouden.

De feiten speelden zich af in het centrum van Leuven, waar het slachtoffer rond 03.00 uur 's nachts aan de praat raakte met een groepje jongeren. Daarna liep hij verder, samen met één van hen.

"Een eerste verdachte, een man van 19 jaar uit Leuven, greep de portefeuille van het slachtoffer en liep hiermee weg. Het slachtoffer achtervolgde de verdachte en werd op zijn beurt gevolgd door twee andere jongeren", meldt de politie.

"Enkele minuten later trof een politiepatrouille het slachtoffer op de grond aan, terwijl een tweede verdachte hem op het hoofd stampte en een derde verdachte zijn zakken aan het doorzoeken was."

Toen ze de agenten opmerkten, sloegen ze op de vlucht. Een tweede verdachte, een 18-jarige uit Leuven, deelde in zijn vlucht een vuistslag uit, die een agent in het gezicht trof.

iPhone en Rolex

Het slachtoffer was gewond en moest naar het ziekenhuis gebracht worden. Zijn portefeuille met geld, zijn iPhone en een Rolex-horloge bleken gestolen.

De twee verdachten konden gevat worden. Onderzoek bracht de politie op het spoor van een derde verdachte, een 18-jarige uit Tielt-Winge. De drie zijn door de onderzoeksrechter aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet.