Man aangehouden na ‘ongelukje’ met baby van twee weken, politie doet frappante ontdekking

door: BVDO
Baby
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

In Courcelles bij Charleroi is een 34-jarige man aangehouden. Hij zou een amper twee weken oude baby mishandeld hebben.

De man was alleen thuis met de baby. De moeder was gaan winkelen met vriendinnen en zag bij haar toekomst dat er iets fout was met het kindje.

“Aanvankelijk maakte ze zich niet veel zorgen, want de baby lag in de box en haar man sliep. Maar op een gegeven moment merkte ze dat er iets mis was met de ademhaling van het kind”, laat het parket van Charleroi weten.

Het kindje werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht en bevindt zich nog altijd tussen leven en dood. “Volgens de vader gaat het om een ongeval. Hij beweert dat het kindje uit de zetel is gevallen. Maar zijn verklaring wisselt”, gaat het parket verder.

Na de feiten stelde de politie vast dat de man thuis zat met een enkelband. Hij was in 2015 veroordeeld voor feiten met een baby van toen vier maanden in 2013. Het kind was toen ongewenst en werd verwaarloosd.

De man kreeg 15 jaar cel, maar in beroep werd dat teruggebracht tot 12 jaar. Die straf zat hij nu nog uit met een enkelband. De drie kinderen uit zijn vorige relatie zijn allemaal geplaatst.