Opgepast, laat je niet vangen! Valse e-mail over belastingaangifte doet de ronde

door: STS
laptop e-mail phishing
Afbeelding bron: pexels

Het is opnieuw opletten geblazen voor frauduleuze e-mails. Die worden verstuurd in naam van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ).

Het gaat echter om phishingmails, die het werk zijn van internetcriminelen. Zij proberen zo op sluwe wijze je persoonlijke gegevens te bemachtigen of je geld te stelen.

"Houd er rekening mee dat er momenteel een aantal phishingmails circuleren in naam van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ)", waarschuwt Safeonweb. "In deze e-mail word je uitgenodigd om een actie uit te voeren op het portaal van de RSZ in verband met je vereenvoudigde belastingaangifte."

Gemakkelijk controleren

Onderaan dit bericht zie je hoe zo'n valse e-mail in naam van de RSZ eruitziet. "Als je goed kijkt, zie je dat de afzender van het bericht niet de RSZ is en dat de link niet naar de RSZ-site gaat, maar naar een frauduleuze site", merkt Safeonweb op.

"Je kunt dit gemakkelijk controleren door met je muiscursor over de link te gaan of door je vinger op de link te houden op een smartphone of tablet. Dit laat je de echte URL zien waar ze je naartoe proberen te leiden."

Oplichting
Afbeelding bron: Safe on web