Opmerking schiet in verkeerd keelgat: “Ik kan geen kinderen meer krijgen”

door: BVDO
gevecht overval
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De opmerking “Kan het wat stiller, aub?” heeft verstrekkende gevolgen. Een koppel belandde erdoor in een ware nachtmerrie.

Een koppel dat in Kortrijk langs een café passeerde en in het midden van de nacht vroeg of het wat stiller kon, heeft dat met heel wat geweld moeten bekopen.

De man van het koppel kreeg heel wat vuistslagen en verloor snel het bewustzijn. Hij werd ook nog tegen het hoofd geschopt. Ook de vrouw kreeg klappen. Zij hield er een oogkasbreuk aan over.

De man lag zes dagen in coma na de feiten en kwam zijn verhaal doen in de rechtbank. “Dat ik als man klappen krijg, kan ik nog enigszins plaatsen”, citeert Het Laatste Nieuws. “Maar dat mijn vrouw zo hard aangepakt werd, is onaanvaardbaar.”

Ook de vrouw kwam aan het woord. “De eerste zes maanden durfde ik de straat niet meer op. Het voorval bezorgt ons zoveel stress dat ik geen kinderen meer kan krijgen. Zowel mijn man als ik zijn nog altijd in behandeling bij een psycholoog.”

De feiten zijn te zien op camerabeelden. De vier beklaagden moeten zich verantwoorden voor poging tot doodslag. De advocaten van de beklaagden willen dat herleiden tot opzettelijke slagen en verwondingen. Ze riskeren tot 40 maanden cel.