Poging tot doodslag op agent: Controle van verdacht voertuig loopt helemaal uit de hand

door: STS
Politie - politiecontrole
Afbeelding bron: Photonews

De controle van een verdacht voertuig is helemaal uit de hand gelopen. Een politie-inspecteur werd daarbij in een wurggreep genomen.

Agenten van politiezone Limburg Regio Hoofdstad merkten een verdacht voertuig op ter hoogte van de Boerenkrijgsingel in Hasselt.

"Het voertuig kon ter hoogte van de Grote Lindestraat staande gehouden worden. De politieploeg kon voorkomen dat de bestuurder zijn woning betrad en wilde een controle uitvoeren. De bestuurder stelde zich zowel verbaal als fysiek weerspannig op", klinkt het bij de politie.

"Tijdens het duw- en trekwerk wilde de bestuurder zich ontdoen van een hoeveelheid cannabis. De zoon van de bestuurder wilde de arrestatie van de man verhinderen en nam hierbij een inspecteur in een wurggreep. Collega's van de inspecteur konden de zoon overmeesteren, waardoor erger voorkomen werd."

"De inspecteur kreeg na de interventie de nodige verzorging van een geneesheer en is meerdere dagen werkonbekwaam."

Zowel de 41-jarige bestuurder als zijn 18-jarige zoon werden gearresteerd en overgebracht naar het politiekantoor. Er werden processen-verbaal opgesteld, waaronder één voor poging tot doodslag. De 18-jarige zoon werd om die reden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.