Politica merkte niks op: Dieven breken in en gaan er met wagen vandoor

door: BVDO
Melissa Depraetere
Afbeelding bron: Photonews

Federaal parlementslid Melissa Depraetere is vrijdagnacht het slachtoffer geworden van een inbraak. De wagen en heel wat elektronische toestellen zijn verdwenen.

Het voorval gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag in Harelbeke. Via de tuin drongen inbrekers de woning binnen. De buit is niet min. Laptops, smartwatch en de Volvo van het gezin van de politica zijn verdwenen.

De inbrekers namen zelfs de tijd om de laders van alle toestellen die ze meenamen te zoeken. Even verderop werden ook nog een Audi A6 en een Volkswagen T-Roc gestolen. De Audi A6 werd via zijn tracker teruggevonden in het Franse Roubaix.

Via de ANPR-camera’s was vastgelegd dat de drie voertuigen eerst naar Frankrijk, dan naar Gent en uiteindelijk weer naar Frankrijk waren gebracht. Op eigen initiatief ging Depraetere zondag twee uur in Roubaix rondrijden op zoek naar haar wagen, maar zonder resultaat.

“Toen die kerels onze woonkamer aan het doorzoeken waren, lagen we boven te slapen en ook ons metekindjes overnachtte hier net. Dit laat een bijzonder vies gevoel achter. Zoiets wens je niemand toe”, vertelt Depraetere aan de Krant van West-Vlaanderen.