Politie ontdekt gigantisch lockdownfeest: "Tafels gedekt voor 120 personen"

door: STS
Politie - lockdownfeest
Afbeelding bron: Politie

In Antwerpen heeft de politie een groot feest moeten stilleggen. Er waren tafels gedekt voor 120 personen. 33 van hen konden gevat worden.

Het feest vond donderdagavond plaats in een pand aan de Belgiëlei. De politie zag hoe verschillende mensen het pand betraden. Toen de agenten wilden ingrijpen, bleef de deur op slot. "Er was een slijpschijf nodig om de metalen deur te kunnen openen", klinkt het.

Eens binnen, zagen de agenten een tiental gedekte feesttafels staan, met plaats voor zo'n 120 personen. Maar de meeste feestvierders waren reeds gevlucht via een andere uitgang.

"Het heeft er alle schijn van dat de feestvierders halsoverkop de ruimte hebben verlaten. Op de tafels bleven dranken en etenswaren achter. In de keuken stonden de potten nog op het vuur en waren de ovens nog in werking."

33 personen konden geïdentificeerd worden, hoewel ze zich nog probeerden te verstoppen in de kelder, de garage en de trappenhal. Drie personen werden bestuurlijk gearresteerd. Twee omdat ze illegaal in het land verblijven en een derde omdat hij de openbare orde bleef verstoren.

Gedekte tafels
Afbeelding bron: Politie