Politie vraagt hulp in zoektocht naar jongeman die 91-jarige vrouw Rolex afhandig maakte

door: BVDO
Opsporingsbericht Politie Gent
Afbeelding bron: Politie

Op maandag 12 september 2022 omstreeks 14.00 uur werd in Gent een 91-jarige vrouw met geweld bestolen van haar Rolex-horloge. De vrouw wandelde door het centrum van Gent met haar rollator, toen ze plots werd benaderd door een jongeman.

Hij deed zich sympathiek voor en hielp haar om de tramsporen over te steken, waarbij hij ook een bus tegenhield. De verdachte stapte vervolgens mee met de vrouw tot in de Mageleinstraat, waar hij haar vroeg om een foto van hem te nemen met zijn gsm.

De vrouw verstond zijn bedoelingen niet en gaf onmiddellijk zijn gsm toestel terug. Vervolgens zette de verdachte de pols van het slachtoffer klem en plaatste hij zijn been tussen de benen van het slachtoffer, waardoor zij blok kwam te staan en hij makkelijk het horloge kon losmaken. De jongeman vluchtte weg in de richting van Gent-Zuid.

De verdachte is een jongeman met kort donker haar en een sikje. Hij is mager en heeft op zijn rechter onderarm een grote pleister. Mogelijks had hij een wonde, maar het kan ook zijn dat de man net een tatoeage had laten zetten. Hij droeg witte sneakers, een zwarte pet, een jeans met scheuren en een witte t-shirt. Rond zijn middel droeg hij een donkere jas met kap.

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via email: opsporingen@police.belgium.eu. U kan ook reageren via het gratis nummer 0800 30 30 0.