Verdacht van gesjoemel bij voetbalclub, maar nu in cel voor totaal andere feiten

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Voetbalclub KSV Roeselare kwam de voorbije maanden vaak in het nieuws. Het ging van de hel naar de hemel, maar de opklaringen zouden van korte duur kunnen zijn. 

Voetbalclub KSV Roeselare kwam eind vorig seizoen in financiële moeilijkheden, maar werd in extremis van het faillissement gered. 

Het leek op een sprookje en zou dat ook wel eens kunnen zijn. De nobele onbekende die sportief directeur werd, leek de club een mooie toekomst te geven. 

Maar de voorbije dagen werd duidelijk dat de opgestelde contracten wellicht vals zijn en de beloofde middelen er nooit zullen komen. 

De man was de voorbije dagen niet meer te bereiken. Het Laatste Nieuws ontdekte dat Jolan Fund, afkomstig uit Berchem, in de cel zit op verdenking van aanranding van jonge voetballertjes. 

In ruil voor seksuele prestaties zou hij jonge voetballers contracten beloofd hebben. Het gerecht werkt ook nog aan een onderzoek naar valsheid in geschrifte bij KSV Roeselare. 

Hoe de club deze storm zal doorstaan is maar zeer de vraag. Eind september moeten de nodige financiën er zijn, maar dat lijkt een utopie.