VIDEO Antwerpse politie betrapt opnieuw een grootschalig lockdownfeestje

door: BVDO
Lockdownfeestje Antwerpen Politie
Afbeelding bron: Politie Antwerpen

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de Antwerpse politie na klachten over geluidsoverlast een lockdownfeestje moeten stilleggen. 

De woning waar het lockdownfeestje plaatsvond, werd verhuurd via AirBnb. Toen de politie even na 4 uur aan het pand aanklopte, was er een feestje bezig. 

Dat leek met slechts enkele mensen te zijn, maar na een zoektocht door het gebouw en op het dak van het pand werden uiteindelijk achttien feestvierders gevonden. 

"Samen met bijkomende ploegen is het gebouw doorzocht en telde de politie in eerste instantie zestien personen die er ondanks de geldende coronamaatregelen een feestje bouwden", stelt de politie in een mededeling. "Na een klein uur vond de politie nog twee jongeren die zich hadden verscholen in de hoop te kunnen ontkomen aan de politie. Zij hadden zich achter een technische installatie verstopt op het dak van een aanpalende woning." 

De zestien meerderjarige feestvierders worden conform de strengere aanpak van lockdownfeestjes gedagvaard, de twee minderjarigen moeten voor de jeugdrechter komen.

Bekijk via deze link de video over deze actie van de Antwerpse politie.