Zeer zwaar geval van verkeersagressie: “Maar hij maakte één grote fout”

door: BVDO
Politie
Afbeelding bron: Photonews

In Diksmuide is er in de nacht van donderdag op vrijdag een zwaar geval van verkeersagressie aan het licht gekomen.

Een koppel uit Diksmuide reed naar huis toen het aan een vluchtheuvel ingehaald werd door iemand aan 150 kilometer per uur, waar er maar 70 gereden mag worden. De man schrok en knipperde met zijn lichten.

Dat was duidelijk niet naar de zin van de man die hen inhaalde. Hij remde bruusk en sneed het koppel de weg af. Meerdere keren trok hij op en remde telkens heel hard. Het koppel probeerde in de tegengestelde richting te vluchten, maar ook de agressor keerde zijn wagen.

Even verderop haalde hij hen in en zette zijn wagen dwars over de weg. Het koppel reed voorbij op het fietspad, maar dan reed de andere wagen hen aan. Ondertussen was de politie verwittigd die het koppel naar het marktplein liet rijden.

Grote fout gemaakt

Op basis van camerabeelden kon achterhaald worden wie met de auto reed. Hij werd opgepakt en in de cel gestopt. De politie stelde vast dat de man van twintig jaar een opvallende fout maakte. Hij had alles gefilmd met zijn eigen dashcam.

“De vriendin van de jongeman zat ook naast hem. Zij maande hem aan om te stoppen, zei dat het genoeg was geweest”, laat de politie weten aan VRT Nieuws.

"Uit analyse van de beelden blijkt dat hij eerder op de nacht al toeren uithaalde op de autosnelweg. Daar reed hij aan 180 kilometer per uur en haalde hij vrachtwagens in over de pechstrook. Alle beelden en data werden scherp vastgelegd.”

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24