Zware crash na achtervolging: Politiewagens knallen op elkaar, agenten gewond

door: STS
Ambulance - politie
Afbeelding bron: Photonews

Vier agenten zijn gewond geraakt bij een botsing tussen twee politievoertuigen. Dat gebeurde tijdens een achtervolging.

De lokale politie van Dilbeek zette afgelopen weekend de achtervolging in op de bestuurder van een bromfiets die zonder licht reed.

"Een patrouille wilde hem doen stoppen en hem controleren, maar de bestuurder reed gewoon verder en vertoonde gevaarlijk rijgedrag, zoals slalommen en op het voetpad rijden", meldt het parket Halle-Vilvoorde.

Er werd bijstand gevraagd van een tweede patrouille. "Die kwam op een kruispunt in aanrijding met de bromfiets. Vervolgens is het eerste dienstvoertuig dat achter de bromfiets reed in de flank gereden van het voertuig van hun collega’s, waardoor deze wagen overkop gegaan is."

Arbeidsongeschikt

Een verkeersdeskundige stelde vast dat de bromfiets voorrang had moeten verlenen aan het in bijstand gekomen dienstvoertuig.

Twee agenten moesten naar het ziekenhuis voor verzorging. "Eén van hen is al minstens een maand arbeidsongeschikt, de ander een week. De twee overige inspecteurs zijn ook een week arbeidsongeschikt."

Verzekering en rijbewijs

De 20-jarige bestuurder van de bromfiets bleef ongedeerd. Hij bleek geen rijbewijs voor de bromfiets te hebben. Zijn tweewieler was noch verzekerd, noch ingeschreven.

De jongeman werd voor de onderzoeksrechter geleid. Die plaatste hem voorlopig onder elektronisch toezicht.