David Dehenauw ziet een dag met echt topweer opduiken

door: STS
David Dehenauw
Afbeelding bron: Photonews

Weerman David Dehenauw heeft goed nieuws voor wie nu krokusvakantie heeft. We krijgen droog weer, met verrassend hoge temperaturen. "Het gaat lenteachtig aanvoelen", zegt hij.

Woensdag was dat nog niet het geval. "We kregen in de namiddag grijs regenweer, met een matige en aan zee soms vrij krachtige wind uit het zuidwesten. Aan de kust zijn er windstoten tot 50 km/u. De maximumtemperaturen bedragen 12 à 13 graden", zei David Dehenauw op VTM.

Vannacht krijgen we in Vlaanderen minima van 10 à 11 graden en het blijft zwaarbewolkt. Er zal ook opnieuw neerslag vallen. "Het gaat niet veel afkoelen en er volgen nog perioden met regen", voorspelt Dehenauw.

Donderdag wisselen zon en wolken elkaar af. Het blijft droog. Vooral de temperatuur valt op. Het wordt 15 graden aan de kust en 16 à 17 graden in het binnenland. "Het gaat om zeer hoge temperaturen voor deze tijd van het jaar. Dat komt door de zuidelijke lucht, afkomstig uit Spanje, waar het meer dan 20 graden is."

"Maar het is maar een eendagsvlieg, want de wind draait vrijdag naar het westen tot noordwesten, waardoor het weer afkoelt tot een graad of 13. Ook dat is natuurlijk veel te zacht voor deze tijd van het jaar."