Frank Deboosere heeft goed nieuws voor wie van sneeuw houdt

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

VRT-weerman Frank Deboosere heeft een tip voor wie nog niet weet wat te doen dit weekend: op de Hoge Venen blijft de sneeuw nog wel even liggen.

"Vrijdag kregen we op veel plaatsen in het land zon, maar in delen van de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg bleef het grijs", zei Deboosere op Radio 2.

En dat maakte veel verschil voor de temperaturen. Waar de zon scheen, steeg de temperatuur tot 7 à 9 graden, elders moesten ze het met 2 à 3 graden stellen.

De komende nacht wordt er opnieuw nevel en mist verwacht in Vlaanderen, met temperaturen rond het vriespunt. "Dat zorgt zaterdagochtend voor rijmplekken en aanvriezende mist", waarschuwt Deboosere.

Zaterdag gaat dus grijs van start, maar later volgen er overal opklaringen. Het wordt 6 à 7 graden. Zondag wordt bewolkt, met hier en daar een beetje regen. Het wordt dan 5 tot 8 graden.

"Voor mensen die sneeuw willen zien: op de Hoge Venen zal de sneeuw zeker nog wel een aantal dagen blijven liggen", aldus Deboosere nog.