Frank Deboosere heeft uitstekend nieuws: "Weer 20 graden dan"

door: STS
Frank Deboosere
Afbeelding bron: Photonews

Je zou het nog niet zeggen wanneer je naar buiten kijkt, maar er zit goed weer aan te komen, met temperaturen tot 20 graden. Dat voorspelt weerman Frank Deboosere.

Woensdag werd een bewolkte dag, met veel wind en temperaturen tot 12 graden. In de voormiddag waren er al wat buien in het noordwesten, in de loop van de namiddag volgde meer regen vanaf de kust.

"De wind waait stevig, met vijf beaufort in het binnenland en zes aan de kust, met rukwinden tot 70 km/u", zei Frank Deboosere op Radio 2.

De komende nacht wordt het grotendeels droog. Het blijft zacht, bij 8 of 9 graden. "Maar er zal veel wind staan, met rukwinden tot 70 km/u."

Donderdag wordt het 10 à 12 graden. Het blijft stevig doorwaaien en we krijgen opnieuw regen over ons heen. "We krijgen één tot anderhalve emmer water per vierkante meter, 10 tot 15 liter is dat."

Maar er ligt beterschap in het verschiet; volgende week is het herfstachtig weer voorbij en wordt het opnieuw lente. "Maandag krijgen we veel zonneschijn, en krijgen we 17 tot 20 graden", aldus Deboosere.