Frank Deboosere helemaal niet akkoord met wat veel mensen nu zeggen

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De zomer van 2023 zal niet herinnerd worden als een topzomer. Frank Deboosere denkt de reden te weten. Nochtans geven de cijfers iets anders aan, zegt hij.

"Veel mensen vonden het maar een flauwe zomer, met veel regen, weinig zon en koele temperaturen. Maar de cijfers spreken dat tegen", schrijft Deboosere op zijn website.

Hij wijst erop dat juni uitstekend was; toen werden er records gebroken op vlak van warmte en uren zon. "Weliswaar scoorden juli en augustus wat onder het langjarig gemiddelde van de periode 1991-2020. Samengevat voor de hele weerkundige zomer betekent het echter een zeer warme periode."

De zomer van 2023 duikt zelfs de top tien in van warmste zomers sinds het begin van de metingen in 1833. "Met een gemiddelde temperatuur van 18,9°C beleefden we de zevende warmste zomer."

"Veel mensen nemen hun jaarlijkse vakantie tussen half juli en half augustus. En dat was dit jaar precies de periode met koele temperaturen, weinig zon en veel regen. Wellicht is dat in ons geheugen blijven hangen", aldus Deboosere nog.