Weerman heeft nieuws over de zomer: "Zo ziet het eruit"

door: STS
Geert Naessens
Afbeelding bron: Photonews

"De zomer laat het voorlopig verder afweten; regen, bij tijden ook erg veel wind en koele temperaturen bepalen verder ons weerbeeld", kondigt weerman Geert Naessens aan op X.

Het wisselvallige weer zal dus nog zeker een tijdje blijven aanhouden. En de piek van 28 graden die verwacht wordt voor komende dinsdag zal eenmalig zijn. Als we die 28 graden al halen, want het wordt wellicht wat minder.

"Je ziet wel dat de trend is dat het volgende week geleidelijk iets zachter zou worden dan dezer dagen, maar zelfs de tijdelijke opstoot van warmte op dinsdag/woensdag wordt met elke run van de weermodellen steeds meer afgevlakt en weggepoetst", stelt Naessens op zijn website.

"Zomer zit diep in het slop"

Naessens verwacht dat we tegen eind volgende week opnieuw dezelfde koele temperaturen zullen krijgen die we de jongste dagen ook al hadden. Zo zou het opnieuw te fris worden voor de tijd van het jaar.

"Het ziet er dan ook echt niet goed uit voor zomerliefhebbers want die zomer zit echt heel diep in het slop voorlopig en lijkt daar maar niet uit te raken", concludeert Naessens.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp