Frank Deboosere ziet temperatuur dalen: "Gaat frisjes worden"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

We kregen vandaag de zon te zien, maar ook een bui was niet ver weg. Frank Deboosere ziet het tijdelijk wat koeler worden.

"Er gaan veel mensen tevreden zijn dat de hittegolf gedaan is. Het werd 24 graden, meer moet dat niet zijn. Volgende nacht komen er brede opklaringen met 15 graden", licht weerman Frank Deboosere toe bij Radio 2.

"Het wordt morgen opnieuw warmer. Dan kunnen we al naar 28 graden gaan. Het blijft droog tot woensdagavond. Donderdag is het overwegend droog. Dan wordt het 30 graden in het binnenland en zelfs 31 graden in de Kempen. Het is wel maar voor één dag."

"Vrijdag gaat het opnieuw regenen. Dan zouden we veel regen kunnen krijgen. De weercomputers zijn het daar nog niet allemaal over eens. We gaan nog wel naar 25 à 28 graden. Die regenzone brengt ook verkoeling." 

"Zaterdag halen we nog 23 graden. De wind zal goed voelbaar zijn met een paar buien. Zondag en maandag blijft het wisselvallig. Het worden maxima tot 21 graden. Dat zal frisjes worden. Dinsdag zou het weer 24 graden kunnen worden."

Tags regen