Jacotte Brokken schrikt: "Mogelijk ook nog wat onweer"

door: STS
Jacotte Brokken
Afbeelding bron: Eén

Weervrouw Jacotte Brokken voorspelt herfstachtig weer. "Woensdag en donderdag zijn twee zeer regenachtige dagen", zegt ze. Bovendien gaat het hard waaien.

Woensdag trok er een regenzone het land binnen. "Die gaat toch voor aanzienlijk wat regen zorgen. Zo'n vijf tot tien liter per vierkante meter voor het westen en het centrum van het land vooral. Tegen de late namiddag gaat de regenzone het hele land bedekken", zei Jacotte Brokken op Radio2.

Het bleef wel weer zacht voor de tijd van het jaar, bij 10 graden. Vannacht bedragen de minima 8 tot 10 graden in Vlaanderen. In het noorden van het land wordt het dan stilaan droger. Maar donderdag krijgen we meteen een nieuwe regenzone voor de kiezen.

"Met vooral in het zuiden van het land zeer veel neerslag. Het gaat om regen en buien, met ook een beetje onweer misschien. De wind gaat krachtig tot vrij krachtig waaien, en aan de kust kan er zelfs een harde wind waaien."

"Er is sprake van rukwinden tot 90 km/u. Sommige modellen zeiden zelfs tot 120 of 130 km/u. Dus het valt af te wachten wat er precies uit de bus gaat komen."