Jacotte Brokken ziet storing naderen: "En dat komt er dan nog bij"

door: STS
Jacotte Brokken
Afbeelding bron: VRT

Weervrouw Jacotte Brokken ziet een storing dichterbij komen. Die gaat over ons land trekken en voor bewolkt weer en regen zorgen.

Woensdag werd het 11 graden. "Het is een droge, rustige dag, maar wel zwaarbewolkt tot betrokken. Misschien krijgen ze in het oosten van het land nog een beetje zon. Vanavond en vannacht zijn hier en daar nog opklaringen mogelijk", zei Jacotte Brokken op Radio2.

Maar er is een storing op komst. "Die brengt wolken met zich mee, die brengt regen met zich mee. En die blijft donderdag heel de dag hangen. Dus regen dan, en zwaarbewolkt weer. Het wordt zo'n 11 graden, bij een matige wind."

Ook vrijdag krijgen we regen, en bovendien komt er ook nog eens een goed voelbare wind bij. "Er zal veel wind staan; een matige tot vrij krachtige wind, met rukwinden tot 70 of 80 km/u", voorspelt Brokken.

"En als ik naar het weekend kijk... Daar zit toch ook nog een klein beetje regen tussen. Maar af en toe ook een beetje zon. Het zal zo'n beetje van alles zijn, bij zo'n 9 à 10 graden."

Volg Redactie24 nu op Instagram