Jill Peeters heeft slecht nieuws

door: STS
Jill Peeters
Afbeelding bron: Photonews

Jill Peeters, de weervrouw van VTM, heeft slecht nieuws. Na het zomerse weer komt er een kentering. Ze ziet aprilse grillen verschijnen op de weerkaarten.

Zaterdag kregen we volop zon, en het kwik steeg tot boven de 20 graden. "Deze bijna zomerse dag was al een tijdje beloofd, en nu is het dan zover", zei Jill Peeters op VTM. "Vooral in het binnenland is het warm. Aan zee is er net een beetje meer wind en zal het wat minder hard opwarmen."

De temperaturen liepen uiteindelijk op tot 23 à 24 graden in het binnenland, en 19 graden aan de kust. Vannacht wordt het 9 à 10 graden. "In de loop van avond blijft de warmte nog een poosje hangen. Later vannacht verwacht ik wel dat de bewolking wat meer gaat aandikken. De wind gaat draaien en meer uit het noordwesten komen en koelere lucht aanvoeren."

Zondag laat die koelere lucht zich goed voelen. We zullen het met 15 graden in het binnenland en 13 graden aan de kust moeten stellen. "Het klinkt dramatisch koud, maar dat is het niet. 15 graden, met niet al te veel wind, dat voelt best nog wel zacht aan."

Wind, regen, hagel en onweer

Maandag en de dagen nadien krijgen we aprilse grillen. "Er zal een krachtige wind staan, en we zijn vertrokken voor een hele reeks buien. Het wordt erg grillig, met regen, hagel en onweer. We krijgen een treintje van buien die over ons land denderen", voorspelt Peeters.

Volg Redactie24 nu op Instagram