Op vakantie naar Frankrijk of Spanje? Jill Peeters heeft slecht nieuws voor toeristen

door: STS
Jill Peeters
Afbeelding bron: Photonews

In landen die traditioneel populaire vakantiebestemmingen zijn voor Belgische toeristen swingt de temperatuur de pan uit. Dat ziet ook weervrouw Jill Peeters.

Het is nog maar januari, maar in het zuiden van Frankrijk bijvoorbeeld worden nu al temperaturen van 20 graden en meer gehaald. Dat is ook in delen van Spanje het geval.

"De winter is totaal uit zijn lood geslagen", schrijft NoodweerBenelux op X. "In het zuidwesten van Spanje noteren we momenteel kwikstanden tot vlot 20°C. Op enkele plaatsen zelfs zomerse maxima tot 25°C."

Het zorgt voor nog meer droogte in streken die daar 's zomers al hard door worden getroffen. "Droogtescenario’s voor de Provence en de Azurenkust zijn mogelijk voor de komende vakantieperiodes", vertelde weervrouw Jill Peeters aan HLN.

"De belangrijkste les voor de Vlaamse toerist is de volgende: als je een reisbureau binnenstapt, vraag dan niet naar weerzekerheid, want die kan niemand je nog bieden. Weerzekerheid is een ding van het verleden, onvoorspelbaarheid wordt de norm."