Sneeuw op komst: "Op sommige plekken kan er behoorlijk wat vallen"

door: STS
sneeuw
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Weervrouw Jill Peeters voorspelt dat we in koudere luchten terecht gaan komen, en er kan plaatselijk ook sneeuw gaan vallen.

Zaterdag werd een bewolkte dag. Het werd 7 graden aan de kust en 8 graden elders in Vlaanderen.

"De bewolking zal in de namiddag nog meer aandikken en dan zal er ook vaker neerslag vallen, in de vorm van motregen", zei Jill Peeters op VTM.

Vannacht wordt het opnieuw koud, met temperaturen van 1 graad in de Kempen, 2 graden in het binnenland en 3 graden aan de kust.

Zondag krijgen we opnieuw veel bewolking en wordt het 5 tot 6 graden. "Er zal nu en dan een bui over het land trekken. Het zullen er wat meer zijn dan zaterdag."

"Volgende week zal erg wisselvallig verlopen. We komen onder invloed van van oorsprong polaire, zelfs arctische lucht. Dus het wordt best wel koud."

"Met de kouder wordende bovenluchten ziet het er naar uit dat er ook winterse neerslag zal vallen, in de vorm van natte sneeuw of sneeuw. Het zal ervan afhangen waar je je bevindt. Op sommige plekken kan er behoorlijk wat vallen, op andere plekken zal er niets vallen, of gewoon regen", aldus Peeters.