"We komen in stormachtig en onstuimig weer terecht"

door: BVDO

Het weer gaat de komende dagen behoorlijk veranderen. Er komt veel wind aan en ook de neerslag zal op bepaalde momenten serieus toenemen.

"Een kleine depressie komt van over Nederland en Duitsland onze richting uit", zegt Sabine Hagedoren op Radio 2. "Vanavond en vannacht blijft het droog, maar er komen meer wolken vanuit het noorden. Na middernacht zal het wat druppelen. Op de Hoge Venen kan dat winterse neerslag zijn."

"Dinsdag zijn er veel wolken, maar blijft het nog droog. Later op de dag komen er opnieuw buien aan, vooral in het oosten. Het westen zal gespaard blijven van neerslag. De temperatuur schommelt rond 9 graden."

"Woensdag valt het in de voormiddag mee met enkele opklaringen, maar vanuit het westen komen meer en meer wolken onze richting uit. In het westen zal het in de voormiddag al regenen, voor andere delen van ons land zal dat na de middag zijn. De temperatuur zit rond 8 graden, maar de wind gaat aantrekken."

"Ook in de nacht van woensdag op donderdag blijven we met veel wind en regen zitten. Het wordt stormachtig en onstuimig weer. De wind kan oplopen tot 100 kilometer per uur, maar de temperatuur blijft met 10 graden zacht. Ook vrijdag en zaterdag krijgen we een afwisseling van veel wind, opklaringen en regenbuien. Zondag wordt beter, de temperatuur blijft wel rond de 9 à 10 graden."