Foutmelding

Could not retrieve the oEmbed resource.

Verschrikkelijk! Comapatiënt krijgt maanden aan de stuk stevig pak slaag in OCMW-rusthuis van Sint-Niklaas: Meteen naar spoed gebracht

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
In een OCMW-rusthuis van Sint-Niklaas is een groot schandaal ontstaan. Een comapatiënt werd er serieus mishandeld en dat maanden aan de stuk.

De feiten dateren van vier jaar geleden, maar nu pas wordt duidelijk wat er toen allemaal gebeurd is. De 52-jarige comapatiënt werd met een vijfvoudige breuk naar de spoed gebracht. Volgens het OCMW kwamen die breuken er door een ‘onvoorzichtige handeling’.

Getuigenissen
Maar door nieuwe getuigenissen van OCMW-personeelsleden komt er nu plots een heel andere waarheid aan het licht, staat te lezen in Het Laatste Nieuws. Slachtoffer Daniël Goemaere, die intussen al is overleden, verbleef al sinds 1996 in het rusthuis. Hij werd gegrepen door een bus, waarna hij in een diepe coma verzeilde en nooit meer ontwaakte.

Mishandeling
In maart 2014 kreeg zijn zus al te horen dat hij broer mishandeld werd. Een spoedarts stelde toen vast dat zijn linker- en rechterkaak elk op twee plaatsen waren gebroken, samen met een breuk aan de oogkas. Hij verwittigde de politie en er volgde een onderzoek, maar zonder resultaat.

Verdachte aangehouden
De onderzoeksrechter uit Dendermonde heeft de 25-jarige Bram V. aangehouden. De verdachte werd enkele maanden later, in juli 2014, na een nieuw incident rond het agressief behandelen van een rusthuisbewoner ontslagen. In februari 2016 stichtte hij 's nachts brand in een ander OCMW-rusthuis. Nu blijkt dus dat hij ook de comapatiënt mishandelde.

Klacht
De vraag is of het OCMW dit wist? Volgens oppositiepartij Vlaams Belang wel. De partij dient een klacht in tegen het toenmalige OCMW-personeel en spreekt van een doofpotoperatie.