VTM

Vrouw van Tom Boonen maakt prompt een einde aan haar probleem: “Tom maakte zich vreselijke zorgen en werd er soms onnozel van”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Instagram
Lore Van De Weyer, de vrouw van Tom Boonen, heeft een uitzonderlijke ingreep moeten ondergaan. Ondanks haar jonge leeftijd had ze een lekkende hartklep, iets wat meestal op latere leeftijd voorkomt.

Lore maakte de ingreep afgelopen weekend zelf bekend. Al kwam de ingreep niet helemaal onverwacht. Dertien jaar geleden maakte Lore al bekend dat ze een lekkende hartklep heeft.

Hartklep
“Ik heb een hartklep die niet goed werkt. Als ik een hoge hartslag heb, doordat ik me druk maak of zo, dan hóór je mijn hart kloppen. Ook jij hoort dat, als je vlak naast me zit. Vreemd, hé?, zei Lore toen in Het Laatste Nieuws. “En beangstigend ook wel: soms, tijdens de koers, hoor ik mijn hart zo tekeergaan dat ik geneigd ben 'koest' te roepen, hierzo richting mijn borstkas.” 

Vreselijke zorgen
“Tom maakt zich er soms vreselijk zorgen over, wordt onnozel als ik me weer eens afvraag of ik mijn pilletje nu al wel, of toch nog niet genomen heb. Maar goed, ik kan er perfect oud mee worden, misschien zelfs zonder operatie. Ik mag alleen geen zware sportinspanningen doen, maar dat geeft niet: ik heb een hekel aan sporten."

Hartruis
En vijf jaar geleden zei Lore dit in TV-Story. “Ik merk dat ik het rustiger aan moet doen als ik hartruis hoor, maar dat is het enige. Ik moet regelmatig op controle bij de cardioloog en ik moet oppassen als ik lang op het vliegtuig zit. Momenteel neem ik geen medicatie dus op zich werkt alles nu goed. Ik ben al tien jaar stabiel en ik word perfect opgevolgd."

Operatie
Lore ging vier weken geleden nu toch onder het mes. “Mijn hartklep is terug als nieuw. Bedankt aan mijn geliefden en vrienden voor de hulp en de liefde”, schreef ze dit weekend op de sociale media.