Dodelijk ongeval aan Zilvermeer in Mol: Slachtoffer is man van 63 jaar

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Aan het Zilvermeer in Mol is er gisterochtend een dodelijk ongeval gebeurd. Een 63-jarige man kwam daarbij om het leven.

De man uit Hasselt was lid van een Genkse duikclub. Ze gingen duiken aan het Zilvermeer, maar toen werd één van hen onwel in het water. “Die drie leden gingen bijna wekelijks naar daar”, aldus duikverantwoordelijke Stefan Paas aan Het Laatste Nieuws. 

VERLIESPROCEDURE
“Toen de twee duikers merkten dat hun kompaan verdwenen was, begonnen ze onmiddellijk met de verliesprocedure. Dat betekent dat ze een half metertje stijgen en even rondkijken of er nergens een duiker in de buurt is of luchtbellen te zien zijn. Vervolgens is men terug naar de oppervlakte gekomen, zoals dat voorgeschreven is.” 

BODEM
“Omdat er van Ivo geen spoor was, besloot men zich op te delen. De ene duiker bleef boven om Ivo op te vangen als hij boven zou komen, de andere ging op zoek naar hem. Uiteindelijk is ook een andere duikploeg die ter plaatse was te hulp gekomen. Zij troffen Ivo aan op de bodem en hebben hem onmiddellijk naar boven gebracht en naar de kant gesleept.”

OVERLEDEN
De duiker had geen hartslag of ademhaling meer. “De hulpdiensten werden intussen verwittigd en Ivo werd gereanimeerd. Na twintig minuten werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis. Toen had hij weer een zwakke hartslag, maar helaas is hij ’s avonds overleden.”

DOODSOORZAAK
“We kunnen nog niet zeggen wat de precieze oorzaak is. Volgens de andere duikers was alles in orde en heeft er zich onder water niets voorgedaan wat zou wijzen op een incident. Er was ook nooit paniek, dus we vermoeden dat het gaat om een medische oorzaak, zoals hartfalen.”