Gemeente Balen duidelijk over Sinterklaas die bewoners rusthuis besmet heeft: “Kan hij nu wel missen”

door: PMN
Sinterklaas
Afbeelding bron: Photonews

Het sinterklaasbezoek in woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol blijft voor beroering zorgen. De besmettingen lopen nog elke dag verder op.

In totaal testten reeds meer dan honderd en 20 personeelsleden positief. Al is het nog altijd niet duidelijk of de corona-uitbraak werd veroorzaakt door het bezoek van Sinterklaas. Onder meer het labo van Marc Van Ranst zoekt dit uit.

Intussen krijgt de Sinterklaas in kwestie heel wat haatreactie. “De hulpsint, die uit onze gemeente komt, deed zijn intrede met de beste bedoelingen om de bewoners in hun isolement een leuke dag te bezorgen”, staat er te lezen op de Facebook van de gemeente. 

“Hij is een regelmatige bezoeker (familielid van bewoner) en vrijwilliger van het woonzorgcentrum en de directie had hem gevraagd dit te doen. Hij wist op dat moment niet dat hij corona-positief was.”

"Dit is een vorm van digitaal pesten"

“Wij duiden hier geen schuldigen aan, maar iemand publiek aan de schandpaal nagelen, is een vorm van digitaal pesten. Het bestuur is hierin duidelijk: pesten, onder eender welke vorm, kan en mag niet gebeuren.”

“De sint is zelf erg aangedaan van dit voorval en moet dit zelf kunnen verwerken zonder ook nog eens al die commentaren te moeten lezen.”

“Het bestuur doet dan ook een beroep aan de burgerzin en het solidariteitsvermogen van haar inwoners. Geef de sint aub de kans om dit op zijn eigen manier te verwerken, in alle rust. Dank je wel!”