Uiterst agressieve inbrekersbende actief in Maarkedal: Iemand is zijn tand kwijt en ander persoon liep schedelbreuk op

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
De inwoners van Maarkedal in Oost-Vlaanderen zijn niet meer gerust in hun eigen huis. Er is hun buurt een agressieve inbrekersbende actief.

De Maarkedalse burgemeester Joris Nachtergaele (N-VA) deed gisteren nog een oproep aan zijn bewoners. “Op twee weken tijd vier inbraken waarvan twee met (zwaar) geweld. Politie en parket volgen zaak op de voet. We vragen iedereen extra waakzaam te zijn en verdachte situaties meteen te melden op het nummer 101”, stond er te lezen.

Het Nieuwsblad merkt zelfs op dat de cijfers nog zwaarder zijn. Het spreekt van zeven inbraken in de voorbije tien dagen. In twee gevallen werd er ook zwaar geweld gebruikt. Eén iemand liep een schedelbreuk op en de andere persoon kreeg een klop waardoor hij nu zijn tand kwijt is.

"DOOR HET HUIS GESLEURD"
“Tijdens de nacht van zaterdag op zondag moest ik naar het toilet” zegt een man die anoniem wenst te blijven. “Dat was rond 3 uur. Het raam stond open omdat het zo warm was. Ik lag nog maar terug in bed toen ik iemand zag staan. Onze zoon dacht ik, maar vlakbij stond er nog een andere man. Ik heb geroepen, maar kreeg onmiddellijk een slag. Ze hebben me hardhandig vastgepakt, aan de haren door het huis gesleurd.” 

“Ze moesten geld hebben, gsm's, tablets en juwelen. Ik heb zelfs mijn ringen moeten uit doen. Mijn vrouw lag ook in bed, ook zij moest haar juwelen afgeven. Een derde inbreker haalde ondertussen alle kasten overhoop. Alles samen heeft het een kwartier geduurd. Om te verhinderen dat ik alarm zou slaan, wilden ze ons opsluiten in de slaapkamer, toen dat niet lukte hebben ze de vaste telefoon uit de muur getrokken. Bij het verlaten van onze woning wensten ze ons mooie dromen. Ik moet de politie wel een pluim geven, ze waren hier snel. Er was vlakbij nog een andere inbraak. Het labo kwam ter plekke, ook slachtofferhulp. Ik wil die mensen zeker bedanken. En we gaan ons niet laten doen.”

De politie wil voorlopig geen commentaar geven aangezien de zaak nog lopende is.