Chiro van Wetteren krijgt persoonlijke excuses aangeboden van topvrouw van NMBS, maar ze eisen meer

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Chirogroep Overschelde uit Wetteren heeft persoonlijke excuses aangeboden gekregen van de topvrouw van de NMBS, Sophie Dutordoir. Ze vertrokken met de trein op zomerkamp, maar dat liep helemaal fout.

De NMBS had te weinig zitplaatsen gereserveerd en ook hun fietsen konden niet mee op de trein. De chirogroep was daar behoorlijk boos en ook nu vindt ook topvrouw Dutordoir dit niet kunnen. 

Ze stuurde vanop haar vakantiebestemming in Italië een verontschuldigende sms. Ze was vroeger zelf ook leidster bij de scouts van Sint-Denijs-Westrem bij Gent. Dutordoir benadrukt dat er een intern onderzoek zal volgen.

SCHADEVERGOEDING
"We waarderen die excuses enorm, en we zijn ook blij dat de zaak serieus wordt genomen. Want bij het vertrek stonden heel wat ouders ons uit te zwaaien, en dat kwam bij hen natuurlijk over alsof wij ons werk niet gedaan hadden." reageert leidster Hélène Bonte op de sms.

"In de eerste plaats willen wij onze reservatiekosten terug, want we hebben betaald voor een service die we niet hebben gekregen. En in de tweede plaats hopen wij ook dat er een schadevergoeding komt, dat de NMBS een geste doet. Dat zouden we wel heel erg waarderen."