Cafébaas neemt hartverwarmend besluit nadat geld, van benefiet voor kinderen die nog maar net hun vader verloren, gestolen is

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Het Blankenbergse café Riderz kreeg zondagochtend een inbreker over de vloer. De inbreker ging aan de haal met het geld van een inzamelactie.

Halfweg februari werd de 36-jarige Blankenbergenaar Brian Lippens plotseling ziek. Hij belandde in het ziekenhuis waarna zijn toestand snel achteruit ging. Daarna belandde de man in een coma, waar hij niet meer uit zou ontwaken. Hij stierf op 7 maart.

BENEFIET
Om zijn vrouw en kinderen te ondersteunen organiseerde zaakvoerder Byron Verheyden, samen met nog zeven andere horecazaken, een benefiet. “Brian was mijn beste vriend en een heel graag geziene figuur in Blankenberge”, verduidelijkt Birger De Decker, een van de initiatiefnemers aan Het Nieuwsblad. “Zijn dood heeft ons allemaal sterk aangegrepen. Op het moment dat hij stierf, had hij drie zonen, maar zijn vrouw was in verwachting van hun vierde kindje, een dochtertje. Dat hij zijn dochtertje nooit heeft gezien, maakt het allemaal nog veel tragischer uiteraard. Daarom wilden we iets doen door geld in te zamelen.”

INBRAAK
Een van de cafés die het benefiet ondersteunen, is café Riderz langs de Graaf Jansdijk in Blankenberge. Maar daar kregen ze zondagochtend ongewenst bezoek over de vloer. De inbreker ging aan de haal met een laptop en een potje waar het ingezamelde geld voor Brian Lippens zat.

“Naast lotjes kopen voor de tombola kun je hier ook een nummer aanvragen voor een halve euro. Ook dat geld kwam in het potje, evenals heel wat vrije giften. We hadden al een mooi bedrag, maar dan helpt die kerel alles om zeep”, luidt het bij Verheyden. 

"BEDRAG ZELF BETALEN"
De laptop en de inhoud van de kassa liet de inbreker onderweg vallen en is intussen terecht, maar de opbrengst van de benefiet niet. “Ik heb mij voorgenomen om dat geld zelf bij te passen. De mensen die iets schonken, mogen hier niet de dupe van zijn. We hopen dat de camerabeelden iets opleveren. Mensen die iets gezien denken te hebben, mogen contact opnemen met de politie”, besluit zaakvoerder Verheyden.