Iedereen spreekt nu schande over wat strandgangers vorig weekend deden

door: STS
strand zee Blankenberge
Afbeelding bron: Photonews

Mensen trokken het afgelopen weekend massaal naar de kust, om er te genieten van het tropische nazomerweer. Maar wat achterbleef, was een grote puinhoop.

In Blankenberge zag het strand er zondagavond uit als een stort. De vuilnisbakken puilden uit en het strand lag vol afval.

"Vooral de vuilnisbakken in het centrale gedeelte van het strand, die het dichtst bij de waterlijn staan, puilden extreem uit", zei Björn Prasse, de burgemeester van Blankenberge, op VTM.

"Waarbij je niet anders kan dan concluderen dat mensen op een gegeven ogenblik niet meer de moeite doen om het afval in de vuilbak te gooien, maar het gewoon bij de hoop gooien. Het zijn beelden die we liever niet zien."

"Als je dan twintig meter verder een vuilbak hebt waarvan je ziet dat die amper aangeraakt is, dan is het omdat de mensen die extra twintig meter verplaatsing blijkbaar niet willen doen."

"Je kan het aantal vuilnisbakken op ons strand bijna niet meer tellen. Dat gaat letterlijk over honderden. We hebben afgelopen zomer zelfs voor het eerst een tiental extra grote containers ingezet, verspreid over de dijk. Dat heeft vrij goed gewerkt tijdens de zomer, maar op de echte piekdagen blijkt dat afvalprobleem elke keer opnieuw de kop op te steken."