Belangrijke oproep voor wie naar de Belgische kust op vakantie gaat

door: MRO
strand zee Blankenberge
Afbeelding bron: Photonews

De zomervakantie is begonnen en heel wat mensen trekken naar de Belgische kust. De drukte op het strand en in zee kan voor onveilige situaties zorgen en daarom lanceert de Kustreddingsdienst van West-Vlaanderen een belangrijke oproep.

Wie naar het strand gaat wordt aangemoedigd om te genieten van een veilige omgeving. Daarom benadrukken redders het belang van zwemmen in bewaakte zones tussen 10u30 en 18u30, wanneer de strandredders aanwezig zijn.

Ouders worden aangemoedigd om duidelijke afspraken te maken met hun kinderen en hen steeds te begeleiden in of naar het water. Het gebruik van gratis polsbandjes voor kinderen kan helpen om het aantal verloren gelopen kinderen te minimaliseren.

"Via verschillende campagnes proberen we de strandbezoekers ervan te overtuigen dat ze in de eerste plaats zelf hun steentje moeten bijdragen tot een veiligere strandvakantie. Uiteraard staan de redders steeds paraat om hulp te bieden waar dit nodig is, maar als strandgast draag je toch ook voor een groot deel zelf bij aan je eigen veiligheid", klinkt het bij An Beun, algemeen directeur IKWV.

Tijdens het komende zomerseizoen zullen meer dan 1400 strandredders instaan voor de bewaking van zo’n 34 km strand. In 2022 hielpen redders 729 baders en watersportbeoefenaars in moeilijkheden en kwamen ze 1115 keer tussen voor verdwaalde personen.