“Ridicule boete” voor man met hond op de wandel, politie wilde hem 8 uur vasthouden

door: BVDO
Mopshond
Afbeelding bron: Pixabay

Een man uit Blankenberge werd om een wel heel ridicule reden op de bon geslingerd. De politie dreigde zelfs even om hem op te sluiten.

De feiten dateren van 15 december vorig jaar, maar raakten nu pas bekend omdat alles eindelijk is uitgeklaard. Een man liet in Blankenberge zijn mopshondje uit. Toen hij even rust pakte op een bankje kamde hij zijn hond.

Daarbij vielen haren op de grond. Plots stonden twee vrouwen in burgerkledij naast de man. Ze zeiden dat ze van de politie waren en dat ze zijn identiteitskaart wilden zien. Die had hij niet bij hem, waardoor ze dreigden om hem acht uur lang vast te houden.

Begin februari kreeg de man een brief van de gemeente en werd hij beboet voor sluikstorten omdat het haar van de hond op de openbare weg was gevallen. De man vocht de GAS-boete aan en kreeg geruststellend nieuws.

“Ik vind dit even onwaarschijnlijk en belachelijk als u. Deze vaststelling had simpelweg niet moeten gebeuren. En de manier waarop het gebeurde, met dergelijke dreigementen, was al helemaal overbodig”, citeert kw.be de GAS-ambtenaar.

De man is bijzonder opgelucht over het voorval. Bij de politie valt te horen dat iedereen zijn werk gedaan heeft zoals het hoorde.