VTM

Celien Hermans over haar dubbel herseninfarct: “Toen heb ik tegen mijn man Nico gezegd dat we meteen naar de spoed moesten”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Celien Hermans werd onlangs getroffen door een dubbel herseninfarct. Ze beseft dat ze door het oog van de naald is gekropen.

“Ik voelde al een tijdje een raar gevoel in mijn oren”, vertelt Celien in Dag Allemaal. “Maar ik had al bijna een jaar een geluid in mijn oren dat ik niet goed thuis kon brengen. De oorarts zei dat er niks mis was met mijn gehoor. Ik stelde me daar dan verder ook geen vragen bij. Hoge bloeddruk of zo, dacht ik.”

“Ik kan alleen zeggen: mensen, laat u op tijd medisch nakijken. Begin januari begon mijn been vervelend te doen. “Ik was niet verlamd of zo, maar ik moest heel bewust nadenken als ik mijn been wou optillen of neerzetten. Op twee dagen tijd is dat verergerd. ’s Avonds in bed merkte ik plots dat enkel mijn rechterkant nog bewoog. Toen zei ik tegen mijn man: ‘Nico, we gaan nú naar de spoed!’ Daar hebben ze me binnenstebuiten gekeerd." 

OPLUCHTING
“CVA, ofwel dubbel zuurstoftekort in mijn hersenen, luidde de diagnose. Door dat scheurtje in mijn halsslagader was er een bloedklontertje weggeschoten. Waarschijnlijk was die halsslagader al verzwakt, maar hebben ze dat nooit eerder opgemerkt.”

“Ik was zo overdonderd door al die onderzoeken. Toen ik de diagnose hoorde, was ik eigenlijk opgelucht. Omdat ze eindelijk de oorzaak gevonden hadden van de problemen met mijn been. Er spookten wel allerlei rampscenario’s rond in mijn hoofd, maar mijn leven is nooit in gevaar geweest.”