Ouders maken zich zorgen over Remco Evenepoel: “Ik heb hem meteen naar zijn bed gestuurd”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Remco Evenepoel zijn wielercarrière moet eigenlijk nog beginnen en nu al is hij zeer populair. Afgelopen weekend was het nog een volkstoeloop in het West-Vlaamse dorpje Heestert waar Remco een wedstrijd reed.

Mensen stonden te drummen om een glimp op te vangen van Remco. Twee ploegmaats van hem moesten hem zelfs afschermen. Voor de start van de koers kreeg de renner een huldiging en een geschenk van burgemeester Marc Doutreluigne. “Hier is nu vier keer meer volk dan in Zwevegem”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. “Het effect Evenepoel, ongetwijfeld. Dat zal in de toekomst niet anders zijn.”

Maar zijn ouders maken zich wel zorgen. Het was voor Remco een vermoeiende week met alle verplichtingen na het WK. “Dinsdag zat hij al om 20.30 uur te knikkebollen op de zetel”, luidt het bij vader Patrick. “Ik heb hem naar bed gestuurd. Remco is vermoeid van het WK en alle aandacht. Maar we zijn zelf verwonderd hoe hij daarmee omgaat. Hij blijft wie hij is en dat siert hem.”

Mama Agna weet dat aanvragen niet meer bij te houden zijn. “Nu zouden ze op elke opening van een winkel, een party, fotoshoot of wedstrijd Remco graag uitnodigen. Maar hij moet zijn ding doen: koersen. Volgend jaar zal dat makkelijker gaan bij Quick.Step. Dan begint alles weer vanaf nul.”