VTM

Ex-Familieacteur Dieter Troubleyn heeft iets dramatisch meegemaakt: "Mijn vrouw hoorde plots een raar geluid"

bron: Gazet van Antwerpen
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Dieter Troubleyn kan je nog wel kennen van Famiile. Hij speelde daar de rol van Henk. Dieter heeft iets verschrikkelijk meegemaakt.

Dieter werd dinsdaganmiddag getroffen door een woningbrand. Het nieuws raakte nu pas bekend. De woning van de acteur is tijdelijk onbewoonbaar verklaard.

Dieter vertelt in Gazet van Antwerpen dat het vuur ontstond achter een valse wand. "We hadden eerst niet door dat het brandde, maar mijn vrouw hoorde op een gegeven moment een raar geluid. Ze heeft dan aan de muur gevoeld en die was helemaal warm. De brand zat eigenlijk tussen de eiken parketvloer op de bovenverdieping en het plafond beneden. Om het vuur te kunnen bestrijden en zo de rest van de woning te vrijwaren, heeft de brandweer de vloer en enkele valse wanden moeten uitbreken.”

HOTEL
Dieter logeert met zijn vrouw en drie kinderen momenteel op hotel. “Het is spijtig, want na 23 jaar was ons huis, dat van begin 1900 stamt, net helemaal gerenoveerd. Anderzijds had het veel erger kunnen aflopen. Stel dat we het niet hadden opgemerkt en naar bed waren gegaan? We hebben dus nog geluk gehad.”

Tegen de feestdagen hoopt het gezin weer in het huis te kunnen gaan wonen. “De solidariteit die we ervaren doet deugd. Tijdens de brand kwam de burgemeester ter plaatse en vrienden hebben onze frigo leeggemaakt zodat er niks verloren ging. Ook onze kinderen kregen meteen logeerplekjes aangeboden en iemand heeft onze hond al opgevangen. De brandweer werkte ook heel hard. Ik vond het zelfs wat vervelend dat ik hen niets te drinken heb kunnen aanbieden.”