VTM

“Het is belangrijk dat Stan Van Samang dit doet zolang hij ‘s nachts slecht slaapt door zijn zoontje, anders zijn dit de gevolgen voor hem”

bron: TV-Story
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Stan Van Samang beleeft slapeloze nachten. Zijn zoontje Lenny slaapt erg slecht ‘s nachts, waardoor hij regelmatig moet opstaan. Zo kampt de zanger met een oververmoeidheid.

Nighita Van Doorn is slaappsycholoog in het slaaplabo van het UZ Brussel. “Het is niet abnormaal dat kinderen de eerste jaren slecht slapen”, zegt ze in TV-Story. “Het is belangrijk dat Stan en zijn vriendin Barbara dit beseffen.”

De hele situatie kan voor heel wat problemen bij Stan. “Het zal gaan wegen op zijn functioneren”, verklaart de slaappsycholoog. “Vermoeidheid leidt tot een verstoorde concentratie en geheugenproblemen. Ook voelen we ons wat prikkelbaar.”

“Het is belangrijk dat Stan overdag wat rustmomenten zoekt. Een powernap van een kwartier kan, meer niet. Slaap je overdag, dan ondermijn je nachtelijke slaap. En hij kan ook best een beurtrol afspreken met zijn partner, zo kan er altijd wel iemand recupereren.”