VTM

Koning Albert heeft slecht nieuws gekregen over Delphine Boël

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Albert heeft geen goed nieuws te horen gekregen. Alles heeft te maken met Delphine Boël.

Het hof van Beroep in Brussel heeft vandaag vastgesteld dat Jacques Boël niet de wettelijke of biologische vader is van Delphine. Het raadt koning Albert II nu aan om een DNA-test te ondergaan, zo meldt Het Laatste Nieuws.

De koning moet die DNA-test in de komende drie maanden ondergaan. Delphine Boël stelde een rechtsvordering in om het vaderschap van Jacques Boël te verwerpen, en koning Albert II te erkennen als haar echte vader. 

De beslissing van het Brusselse hof van beroep gebeurde volgens de advocaten al op 25 oktober. “De rechtbank heeft eerst vastgesteld dat Albert II niet kan tussenkomen in de betwisting van het vaderschap van Jacques Boël, die door mijn cliënt gevraagd wordt”, aldus Boëls advocaat Marc Uyttendaele. “Vervolgens stelde ze vast dat zelfs als er sprake is van bezit van staat, dat wil zeggen dat er een vader-dochterrelatie was tussen Jacques en Delphine Boel, haar vraag moet worden onderzocht. Vervolgens stelde ze vast dat Jacques Boël in rechte noch in feite de vader van Deplhine is”, legde de advocaat uit.

“Zo zal Delphine Boel ten laatste binnen drie maanden niet meer de dochter van Jacques Boël zijn in de registers van de burgerlijke stand. En in dezelfde periode zal Albert II zich moeten onderwerpen aan een DNA-test”, zei hij.