Advocaat van koning Albert heeft al een plan klaar: "Dan is dit allemaal niet meer nodig"

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Albert moet allicht een DNA-test ondergaan. Die zal uitsluitsel moeten geven of Delphine Boël zijn dochter is, iets waar niemand nog aan twijfelt. Al wil Albert liever niet dat het officieel is.

Al vijf jaar lang voert Delphine Boël een juridische strijd om aan te kunnen tonen dat ze de dochter is van konining Albert. Langs de andere zijde zou koningin Paola liever niet hebben dat he officieel is. 

Delphine Boël beweert dat koning Albert II haar vader is, nadat haar moedere - barones Sybille de Selys Longchamps - een jarenlange affaire gehad zou hebben met Albert. Haar wettelijke vader is echter Jacques Boël, die Delphine adopteerde.

Het hof van Beroep in Brussel heeft vastgesteld dat Jacques Boël niet de wettelijke of biologische vader is van Delphine. Het raadt de vorst aan om binnen de drie maanden een DNA-test te ondergaan. Als Albert dit weigert, staat dit gelijk met toe te geven dat Delphine zijn buitenechtelijke dochter is.

Maar zover zijn we nog niet. De advocaat van het paleis hoopt een DNA-test te kunnen vermijden. Hij kan immers nog cassatie aantekenen, maar weet nog niet of dit aan de orde is. "Ik ga de zaak nu bestuderen", reageert De advocaat van het paleis, Alain Berenboom bij VRTNWS. "Stel dat het proces moet worden overgedaan, vervalt de vraag tot DNA-test."