Koning Filip zit met een vervelend probleem en belt naar Laurent: “Je moet mij helpen, broer”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Filip zit met een vervelend probleem. Hij wil dat zijn broer prins Laurent dit oplost.

Laurent (55) woont zondag, op Wapenstilstand, de viering van honderd jaar bevrijding van de Henegouwse stad Bergen bij. Het is pas zijn veertiende activiteit namens het koningshuis die hij zal vervullen. Maar symbolisch is dit wel een heel belangrijke opdracht, want hij mag volgens het paleis “de koning vertegenwoordigen”. De laatste keer dat Laurent dit mocht doen, dateert al van 2016. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Filip kan zelf niet naar Bergen, omdat hij gelijktijdig Wapenstilstand moet herdenken in Brussel. Het is opvallend dat Filip naar Laurent gebeld heeft. Hij had het evengoed aan zijn zus Astrid kunnen vragen. Het betekent dat Filip terug vertrouwen heeft in zijn broer.

De jongste jaren boterde het niet altijd tussen de twee broers na verschillende incidenten van Laurent. Hij diende onkostennota’s foutief in en ging in op diplomatieke uitnodigingen zonder toestemming van het paleis. Daar heeft hij een boete voor betalen in de vorm van een dotatievermindering. Voor koning Filip is daarmee de zaak afgehandeld en wil hij Laurent een nieuwe kans geven.