David Dehenauw ziet slecht weer onze richting uitkomen: “Helaas krijgen we net dan regen en wind”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Het was geen goed weer. Maar er is beterschap op komst. Dat zegt weerman David Dehenauw.

"Een regenzone trok vandaag over ons land, maar in het westen waren in de late namiddag al de eerste opklaringen. Elders was het grijs en regenachtig. De temperatuur schommelde tussen de 12 en 14 graden. Vanavond en vannacht wordt het op de meeste plaatsen droog, een buitje aan zee is niet uitgesloten, met zo’n 4 graden in het hele land", zegt weerman David Dehenauw bij VTM-Nieuws.

“Morgen krijgen we veel zon. We halen zo’n 13 graden. Ook op donderdag en vrijdag krijgen we flink wat zonnige periodes. De temperatuur bedraagt zo’n 13 graden. Zaterdag wordt dan een heel ander verhaal.”

“Het gaat dan regenen en er staat ook heel wat wind. Er zijn windstoten mogelijk tot 65 km/u. Zondag zijn er ook nog af en toe buien. Er is afwisseling van zon en wolken. Dat zal ook maandag zijn en dinsdag wordt het droger. Volgende week krijgen we nog altijd aangename temperaturen die schommelen tussen de 13 à 14 graden. Helaas wordt in het weekend wat minder  met regen en wind. In de loop van volgende week wordt het weer beter."