Frank Deboosere kondigt grote weersverandering aan: “Vanaf dan gaat het overal in het land sneeuwen”

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
We kregen vandaag opnieuw een stralende dag. Wie niet moest werken, kon buiten genieten van de heerlijke temperaturen.

“Op de meeste plaatsen scheen vandaag de zon, behalve in de Ardennen. Daar is het een hele dag nevelig en bewolkt gebleven”, merkt Frank Deboosere op bij Radio 2. “En dat weer rukt vanuit het zuiden onze richting uit. In de loop van de dag werd het ook in West-Vlaanderen bewolkt. Waar de zon scheen, liep de temperatuur op naar een heerlijke 15 graden.”

“In de loop van volgende nacht gaat dat grijze weer oprukken. Morgenochtend is het op veel plaatsen grijs. Dat is vooral in het westen van het land hardnekkig. Zij gaan tot de namiddag moeten wachten voor ze de zon te zien krijgen. In het oosten zien ze de zon al veel sneller. De wind komt ook uit het oosten en daardoor wordt het koeler. Vrijdag nog maxima van 10 graden.”

VOLGENDE WEEK
“Op vrijdag en zaterdag krijgen we een koude nacht. Die dagen krijgen we volop zon, maar het is koude lucht van Russische oorsprong. Dat gaan we voelen. Zaterdag maxima rond 9 graden. Zondag nog 8 graden ondanks de zon.”

“Begin volgende week komen er veel wolken vanuit het oosten. Dan gaat het nog wat kouder worden met maxima rond 5 graden. Daar kunnen ook een paar buitjes bijzitten. Er staat ook een strakke wind. Het zou kunnen dat we woensdag in Vlaanderen de eerste smeltende sneeuw over ons krijgen.”