VTM

Belle Perez wordt bijzonder kwaad: “Wat doe ik hier in godsnaam?”

bron: Primo
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Belle Perez (42) zet zich in voor de stichting ‘Free a Girl, een organisatie die meisjes steunt in de prostitutie zijn beland. Belle trok naar het Braziliaanse Fortaleza, een stad met meer dan 2,5 miljoen inwoners.

Belle bracht er een bezoek aan achtergestelde wijken. “Ik had me goed voorbereid op die reis, maar ik kon niet helemaal niet inschatten wat ik er te horen of te zien zou krijgen. De eerste dag dacht ik al: ‘Wat doe ik hier? Dat is dweilen met de kraan open’. Fortaleza kent een kwalijke reputatie op het gebied van kinderprostitutie. Seks wordt er namelijk open aangeboden.”

“Wie de weg weet, kan kinderen bestellen. Misbruik op een presenteerblaadje. De stad doet echter haar best om de schijn hoog te houden. Toen ik dat zag, werd ik bijzonder kwaad geworden. En zeer verdrietig.”

“Want in amper één dag hoorde ik al veel te veel verdriet. Ik voelde me zo machteloos. ‘Hoe kan ik in godsnaam deze kinderen helpen?’, dacht ik. Ik belde naar mijn man Wout, om te zeggen dat naar huis wou komen, maar ik ben toch gebleven.”