Belle Perez: “Het is de eerste keer dat zoiets het geval is bij alle artiesten in Vlaanderen”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De coronamaatregelen beletten dat onze Vlaamse artiesten opnieuw kunnen gaan optreden. En dus zit ook Belle Perez nog steeds thuis.

Belle Perez brengt nu veel tijd door met haar gezin. Al is ze ook nog met andere dingen bezig. Ze hoopt zo snel mogelijk weer op het podium te kunnen staan.

"Het is de eerste keer dat we met z'n allen thuis zitten zitten te wachten om weer te gaan spelen. Naast de zorg voor mijn gezin, wordt de tijd goed ingevuld met voorbereidingen rond de nieuwe concerten”, licht Belle toe. 

“Ik heb nu ook de tijd en ruimte om te luisteren naar de nieuwste muziek, waardoor ik extra zin krijg om zelf nieuwe dingen te creëren. Akoestisch of met mijn live band. Op een groot of klein podium. Een theater-, concertzaal of festivalpodium. Voor mij is het allemaal gelijk. Zodra het op een veilige manier kan, sta ik klaar om weer te beginnen en uiteraard krijgt 'De nacht' een plekje in mijn setlijst."

‘De Nacht’ is de nieuwe single van Belle. “Het is een traditioneel liefdesliedje, gezongen door een vrouw, waardoor het meer kracht krijgt. Noem dit gerust een echte, poëtische 'ode aan de liefde'. Het verhaal is bewaard, net als het zwoele karakter van het nummer”, gaat Belle verder. 

“De authenticiteit is de kracht van dit lied en ik ben blij dat die overeind is gebleven. Buiten in 'Liefde voor Muziek' waar ik me er al eens aan waagde, is in het Nederlands zingen nieuw voor mij. Het virus dwong me om creatief te zijn. Voor 'De nacht' heb ik mijn comfortzone verlaten, maar het voelt goed. Met dank aan de Nederlandse radiopresentator Rob Stenders en zijn luisteraars die het laatste duwtje hebben gegeven (lacht)."

Het nieuwe nummer van Belle Perez kan je beluisteren door HIER te klikken!