VTM

Coaches van ‘The Voice’ zeer boos na nieuwe, keiharde maatregelen voor de niet geslaagde kandidaten: “Pijnlijk en respectloos”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Vandaag start er een nieuw seizoen van ‘The Voice’. Het wordt harder dan ooit tevoren.

Zo mogen de coaches elkaars stoel blokkeren. Een andere nieuwigheid is dat wanneer niemand van de coaches zijn stoel omdraait, de kandidaten gewoon moeten vertrekken zonder een troostpraatje. De coaches blijven dan met hun rug naar de kandidaat gedraaid, ook na het einde van zijn nummer.

Het is een bijzonder harde maatregel. De coaches zijn hier niet over te spreken. "Vroeger was er de zielenzalving, om de schade een beetje te repareren, maar dat valt nu helemaal weg", zegt Bart Peeters in Het Laatste Nieuw. "Voor de kijker komt dat allemaal wat koeler over en dat vinden wij niet leuk."

Respect
Koen Wauters is het daar helemaal mee eens. "Ik vind die nieuwe maatregel ook niet leuk. Omdat je respect moet hebben voor iedereen die het lef heeft om daar met een bonzend hart op dat podium te gaan staan. Oké, vorige jaren was dat zalven soms een beetje flauw. Maar achteraf helemaal niets horen: dát is pijnlijk."

VTM
Maar VTM kan niets aan die maatregel veranderen. 'The Voice' is een internationaal format, en in andere landen is die regel al eerder toegepast. Dit jaar is die ook bij ons opgelegd", aldus Koen. "Maar het is niet omdat dat in Nederland of Australië werkt, dat dat ook bij ons werkt. Vlamingen zijn zachter, voor ons moet het er niet zo hard aan toegaan."