VTM

Er komt dit jaar nog een derde film over 'De Buurtpolitie': Dit is het scenario

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Er komt een nieuwe film over 'De Buurtpolitie'. Het zal al de derde film zijn van de populaire reeks op VTM.

Na 'De Grote Geldroof' in 2016 en 'De Tunnel' in 2018, komt er nu een derde film over 'De Buurtpolitie'. De opnames vinden plaats in mei en zullen zo'n twee weken duren. De première komt er op 19 oktober. De verwachting is dat ook deze derde film een groot succes zal worden.

Voor het verhaal van de film zocht men inspiratie bij het waargebeurd verhaal van circusdirecteur Alexandre Bouglione. De film begint bij een circusgezelschap dat zijn tenten opslat in een wei en de buurt op stelten zet, van clowns die overvallen plegen tot valse tickets die in omloop gebracht worden, zo meldt Het Nieuwsblad.
(Lees verder onder de foto)

Bouglione
Circusdirecteur Alexandre Bouglione, van het gelijknamig circusgezelschap, kreeg in 2001 zelfs doodsbedreigingen. Franse criminelen infiltreerden in zijn circus als werknemers. Ze verkochten onder meer affiches, kalenders en pralines. Ze kochten ook tv-toestellen en autobanden zonder te betalen.

Toen de circusdirecteur dit ontdekte en een klacht indiende, kreeg hij doodsbedreigingen. De makers van de film haalden ook inspiratie bij een plofkraak uit 2018 in Buggenhout. Daar werd 25.000 euro buit gemaakt en in het Nederlandse Hengelo was er een gangster actief die verkleed was als clown.